Može li se živeti od medijacije

Može li se živeti od medijacije

Da, moguće je živeti od medijacije, ali KAO I U SVAKOM NOVOM POSLU KOJIM SE POČINJETE BAVITI, to zavisi od nekoliko faktora, uključujući vaše znanje, iskustvo, veštine, mrežu kontakata i tržište medijacije u mestu u kome živite.

Da se podsetimo opet šta je medijacija?

Medijacija je postupak alternativnog rešavanja sporova gde medijator pomaže stranama da postignu sporazum na dobrovoljnoj osnovi, bez sudskog postupka.

Koje vrste medijacije su zastupljene u Srbiji?

Medijatori mogu raditi u različitim oblastima, kao što su poslovna medijacija, građanska medijacija, porodična medijacija, medijacija u radnim sporovima itd.

Koliko mogu da zarade Medijatori?

Mnogi medijatori su već u APR-u registrovani samostalni preduzetnici i naplaćuju honorare za svoje usluge medijacije. Honorari medijatora se mogu varirati u zavisnosti od mnogo faktora, kao što su vrsta medijacije, dužina trajanja medijacije, geografska lokacija, iskustvo medijatora i potražnja za medijacijskim uslugama.

Medijatori naplaćuju svoje usluge po zvaničnoj tarifi koju možete da pogledata OVDE

Da biste uspeli kao medijator i živeli od medijacije, potrebno je da steknete adekvatno obrazovanje, sertifikate, a pre svega licencu da se možete baviti medijacijom. Takođe, izgradnja mreže kontakata, promocija vaših usluga, građenje reputacije i pružanje kvalitetnih medijacijskih usluga su ključni faktori za uspeh u ovoj profesiji. Za početak završite obuku za medijatora. Prijava na obuku se može uraditi tako što kliknete OVDE

Takođe je važno napomenuti da medijacija može biti konkurentno tržište, pa je potrebno uložiti napore u marketing, promociju i izgradnju baze klijenat. Takođe, moguće je kombinovati medijaciju sa drugim srodnom profesijama kao što su pravo, psihologija, coaching ili savetovanje kako biste diversifikovali svoje prihode. U Međunarodnom Centru za Obrazovanje i Lični razvoj možete da završite i mnoge dodatne obuke koje su veoma korisne kako novim medijatorima, tako i za razne životne situacije. Spisak obuka nalazi se ovde: OBUKE

U svakom slučaju, živeti od medijacije zahteva predanost, profesionalizam, usavršavanje i ulaganje u izgradnju vaše karijere kao medijatora. Nije lako i pomalo ste razočarani? Pa budite realni, da se bavite bilo kojim novim poslom morate proći određene korake, pozicionirati se na tržištu, upoznati tržište da ste sada i Vi novi medijator na njemu, spreman za bobru sa konkurencijom. Svakako neke prosečne medijacije su oko 50.000 dinara po sesiji. Pa ako uzmete da jedna medijacija u proseku traje ponedeljak, sreda i petak, to znači da ćete za 5 dana uzeti 150.000 dinara, pa još ako imate više medijacija mesečno, sami donesite zaključak vredi li baviti medijacijom i odgovor na pitanje: Može li se živeti od medijacije?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
*

Uvredljivi komentari će biti odmah izbrisani.